Oncoreflexologie

als je voeten ineens stil staan

Je hele wereld stort in als je de diagnose kanker krijgt. Je leven raakt in een stroomversnelling omdat je in korte tijd belangrijke keuzes moet maken over een behandeling, operatie, chemo, bestralingen. Kortom er komt heel veel op je af maar ook voor de mensen in je omgeving. Mensen om je heen vinden het moeilijk om met hun emoties om te gaan.

Tijdens deze traumatische tijd kan oncoreflexologie een beetje rust en ontspanning brengen. Oncoreflexologie is een hele zachte manier van een  voetreflexmassage op je benen en voeten. Het geeft een gevoel van warmte en kan de klachten zoals pijn, stress, angst, slapeloosheid verminderen. Voetreflextherapie is er niet om de kanker te veminderen maar om jou te helpen bij het proces wat je doormaakt. Ook kan voetreflextherapie jouw lichaam zo goed mogelijk voorbereiden op de operatie, chemo, bestralingen.

Massages in alle fasen van het proces

  • Voor de chemotherapie
  • Tijdens de chemotherapie
  • Na de chemotherapie

 De zachte massages zijn erop gericht om jouw lichaam te laten ontspannen en dit heeft weer effect op de pijn, misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid. Omdat je je kunt ontspannen is er meer balans op emotioneel gebied en wordt er ruimte gemaakt voor acceptatie en omgaan met angst en verdriet.

 

 

“Zorg goed voor jezelf, vooral tijdens het ziekteproces.”

OncoReflex®, een specialisatie binnen de voetreflextherapie

Deze specialisatie binnen de voetreflexologie mag alleen gegeven worden door een erkende therapeut die een beroepsopleiding tot Voetreflex therapeut met een diploma heeft afgerond. Die bovendien  de opleiding Medische basiskennis volgens de nieuwste eisen van de zorgverzekeraars met een diploma heeft afgerond. En die daarna de Master training OncoReflex® heeft gevolgd.

De kwaliteit van de therapeuten die aangesloten zijn bij het OncoReflex® netwerk wordt verder gewaarborgd doordat de therapeut jaarlijks een geaccrediteerde bijscholing moet volgen.

Ik heb deze opleiding gevolgd bij de Total Health Academy en deze opleiding werkt nauw samen met het onderzoeksbureau Soffos zodat de weldadige werking van OncoReflex® wetenschappelijk onderbouwd wordt. Total Health Academy heeft reeds een groot onderzoek naar de effecten van VoetreflexPlus™ op de kwaliteit van leven afgerond. Hierbij bleek dat VoetreflexPlus™ massages op alle onderdelen een significante verbetering gaven. Dit onderzoek is gepubliceerd in het TIG .

Oncoreflex® massage is erop gericht om de kwaliteit van leven te verhogen door een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties zodat je uiteindelijk je innerlijke rust vindt

Het ontspant lichaam en geest

Deze massages zijn een weldaad voor lichaam en geest en geven een diepgaande ontspanning.

Kan het genezingsproces ondersteunen

Oncoreflexmassage genezen niet maar bieden wel ondersteuning. De massages kunnen bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.

Biedt troost en een gevoel van veiligheid

De medische behandelingen die je krijgt zijn vooral gericht op de ziekte. Aanraking en aandacht komen hierbij vaak in het gedrang. En net dat is iets wat je als gemis kunt ervaren. De op jouw afgestemde massage zorgt dat aan deze behoefte wordt voldaan. Deze massages zijn een weldaad voor lichaam en geest en geven een diepgaande ontspanning.

Ervaringen van mijn klanten

De behandelingen hebben mij veel rust gebracht, ik kon echt ontspannen tijdens de massages. Dat gevoel van ontspanning tijdens en meteen na de behandelingen nam ik steeds weer mee naar de dagelijkse hectiek van prive en werk waar ik al weer volop in zat. Het gevoel van ontspannen kon ik vasthouden. Onbewust was dat waarschijnlijk mijn voornaamste doel om deze behandelingen te ondergaan.

Vrouw 55 jaar

Waar kan ik je mee helpen tijdens en na je ziekteproces?

Neem contact op met mij

Als je bij mij in de praktijk komt……….

Het eerste gesprek is voor beide een kennismaking, een intake gesprek en daarna een voetreflexmassage. In een rustige en ontspannen sfeer bespreken we de wederzijdse verwachtingen en jij maakt kennis met mijn manier van werken en masseren. Hebben we vertrouwen in elkaar dan bespreken we het vervolgtraject en dan stel ik een behandelplan voor je op. 

Heb je na een behandeling nog vragen, stel ze gerust! Je kunt mij altijd bellen, mailen of app-en.

Wil je tijdens je ziekteproces een moment van rust en ontspanning ervaren?

behandelingen kunnen voor, tijdens of na de reguliere behandelingen plaatsvinden