op goede voet met jezelf tijdens de zwangerschap

Heb je veel last van lichamelijke klachten

Voel je je misselijk, alleen in de ochtend of de hele dag? Last van maagzuur, pijn in de rug? Er kunnen tal van klachten zijn in de zwangerschap

Voel je je vermoeid

Ben je moe in de zwangerschap, meer dan anders? Wordt het allemaal veel op het einde van de zwangerschap? Heb je geen fut meer om de dagelijkse dingen te doen?

Heb je pijn in je bekken?

Houd je vocht vast?

Heb je last van oedeem, vocht vasthouden in de benen, zijn de benen zwaar?

Heb je veel last van stemmingswisselingen?

Ben je vaak emotioneel in je zwangerschap of ben je op het ene moment blij en dan weer depressief? Dit kan te maken hebben met de hormonen die tijdens de zwangerschap veranderen.

Wil je even ontspannen en een rust momentje voor jezelf

Een momentje voor jezelf en de baby, heerlijk ontspannen. Zodat je ontspannen aan de bevalling kunt beginnen.

Je lekker in je lijf voelen tijdens de zwangerschap

De zwangerschap is een hele bijzondere tijd in het leven van een vrouw. Elke zwangerschap is weer anders, de ene vrouw heeft weinig of geen klachten terwijl de ander verschillende klachten heeft. Je bent blij als je zwanger bent en eigenlijk wil je niet klagen maar je voelt je toch wel anders in je lijf.

En na de geboorte….hoe gaat alles verlopen, voel ik mij weer fit, kan ik borstvoeding geven, kan ik werken en een kind goed combineren?

Allerlei vragen die door je hoofd gaan en die je geen prettig gevoel geven. Dit is niet nodig, natuurlijk ben je een goede moeder. Je hebt voor dit kind gekozen maar door dit kind gaat wel je leven veranderen.

Een voetreflexbehandeling kan je helpen om de kwaaltjes te verlichten en omgaan met veranderingen die plaats vinden in je lijf maar ook in je leven. Je helpen om te ontspannen en je lekker in je lijf te voelen.

 

 

“Zorgen voor een fijne zwangerschap en uitgerust aan je bevalling beginnen”

Wat kan ik voor jou betekenen?

Je komt bij in de praktijk en wij bespreken samen je klachten en/of je wensen. Ik geef je uitleg over de behandeling(en) en je maakt kennis met mijn manier van werken en masseren.

Voetreflex therapie tijdens de zwangerschap

Zwangerschapsvoetreflex therapie is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Het ondersteunt het lichaam tijdens de zwangerschap en is goed voor moeder en kind.

De therapie kan gericht zijn op de klachten die je hebt tijdens de zwangerschap of om je voor te bereiden op de bevalling.

Voetreflextherapie kan helpen bij:

  • misselijkheid
  • rugpijn
  • vermoeidheid
  • maagzuur
  • terugkerende blaasontsteking
  • problemen met stoelgang
  • vocht vasthouden (oedeem)

Soms laat een bevalling nog even op zich wachten. Voetreflextherapie kan het laatste zetje geven om de bevalling te laten beginnen vanaf de 40 weken. Het is geen garantie dat de bevalling gaat beginnen!

Mocht het kindje in een stuit liggen dan kan via voetreflextherapie en moxa geprobeerd worden om het kindje te laten draaien. Dit kan vanaf de 33 weken.

Voetreflex therapie is een mooie aanvulling tijdens de zwangerschap maar vervangt nooit de verloskundige of gynacoloog!

Zorg goed voor jezelf en de baby tijdens de zwangerschap

Minder klachten in de zwangerschap

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd door de voetreflexmassages

Ontspannen in de zwangerschap

De voetreflexmassage zorgt voor rust en ontspanning, even een momentje voor jezelf

Goed voorbereid op de bevalling

Door de voetreflexmassage ben je meer ontspannen en kun je uitgeruster aan de bevalling beginnen

Ervaringen van mijn klanten

40 weken zwanger en ik hoopte dat de bevalling vlug zou beginnen. Ik heb contact opgenomen met Sylvia voor een massage en om de bevalling te laten beginnen. De massage was heel erg ontspannend en dezelfde avond zijn de weeen begonnen en uiteindelijk is onze zoon geboren.

Na de bevalling heb ik nog een voetreflexmassage gehad om de hormonen een plek te geven en om de borstvoeding goed te laten verlopen. De massage heeft goed geholpen omdat ik meer dan voldoende borstvoeding had. Echt een aanrader, is ook heerlijk ontspannend voor jezelf.

Vrouw 28 jaar

Sylvia kwam aan huis voor massage om de bevalling door te laten zetten. Dit was heel prettig. Een dag later in de avond is ons mooie meisje geboren.

Bij de volgende zwangerschap van ons 3de meisje lag ze dwars in de baarmoeder. Waarschijnlijk had ik te weinig vruchtwater dus de kans dat het zou lukken was klein. De gynacoloog heeft toestemming gegeven om het toch te proberen. Sylvia heeft de massage en de moxa therapie thuis gegeven. Dit was rustgevend en prettig. Ons kleine meisje werd er beweeglijk van. We hebben de therapie 2 weken voortgezet maar helaas is ze niet gedraaid. Ik ben wel blij dat ik het geprobeerd heb want ik heb er alles aan gedaan om een keizersnee te vermijden. Dit geeft mij een heel fijn gevoel

Vrouw 33 jaar

Voel je "happy" in je zwangerschap

Veelgestelde vragen

Vanaf welke maand is voetreflextherapie geschikt?

Voetreflextherapie is een veilige therapie en kan bijna altijd gegeven worden.

Word ik gemasseerd op een massagetafel?

Nee, ik heb een pedicurestoel en die kan ik instellen op jouw behoeftes. Deze stoel kan helemaal plat maar je kunt ook zitten. Het is belangrijk dat jij lekker kunt ontspannen.

Voelt mijn baby iets van deze behandeling?

Dat ligt aan de behandeling, sommige baby’s worden rustiger maar sommige worden actiever.

Mag voetreflextherapie altijd?

Voetreflextherapie mag bijna altijd behalve bij koorts en acute infecties, aandoeningen die operatief behandeld dienen te worden en open wonden. Wanneer je zwanger bent of een pacemaker of spiraaltje hebt, is dit altijd belangrijk om te melden, maar geen reden om de behandeling niet te ondergaan. 

Je wilt op goede voet staan met jezelf tijdens je zwangerschap